Publicații

0

Avocat litigii de munca

Avantajele contractării unui avocat specializat în litigii de muncă pentru reprezentare juridică

Începând cu anul 2010, numărul dosarelor înregistrate pentru litigii de muncă în instanțele judecătorești din România este în continuă scădere. Potrivit Institutului Național de Statistică, dacă în 2010 erau înregistrate 101709 dosare pentru litigii de muncă, în 2016 doar 45702 astfel de cazuri mai ajungeau pe mesele judecătorilor. Chiar dacă statisticile indică faptul că piața muncii din România devine din ce în ce mai echilibrată în ceea ce privește raportul relațiilor de muncă cinstite dintre angajat și angajator, conflictele de muncă rămân în continuare o problemă majoră. Comparativ cu media europeană, în România sunt în continuare foarte multe cazuri în care drepturile căpătate de angajați prin intermediul contractului individual/colectiv de muncă, sunt încălcate fără nicio jenă.

Read More
0

PortalManegement.Ro – 10 situații în care trebuie să îți cunoști drepturile și obligațiile ca angajat

Fie că suntem angajați, fie că suntem angajatori, trebuie să luăm la cunoștință drepturile și obligațiile incluse în cadrul contractului de muncă. Acest lucru se întocmește în momentul încheierii unei colaborări pe o perioadă determinată sau nelimitată de timp, unde angajatorul are obligația de a aduce la cunoștință angajatului soluțiile pentru anumite situații.

Citeste mai departe pe www.portalmanagement.ro

0

Financiarul.Ro – Sfaturi de care trebuie sa tii cont la achizitia unui imobil

Foarte mulți dintre noi și-au dorit la un moment dat în viață sau își doresc de foarte mult timp să aibă propriul cămin, propria locuință, locul în care putem beneficia de liniște, confort, intimitate și siguranță. Cu toate acestea, foarte puțini oameni sunt precauți atunci când vine vorba de a ști cu certitudine ceea ce cumpără, în ce condiții, la ce riscuri se expun ori care sunt consecințele juridice ale tranzacției în cauză.

Citeste articolul in intregime pe www.financiarul.ro

0

Drepturile angajatului în cadrul raporturilor de muncă cu angajatorul (II)

În cadrul prezentului articol vom continua prezentarea drepturilor angajatului în cadrul raporturilor de muncă cu angajatorul.

Astfel, vom prezenta drepturile angajatului cu ocazia încetării contractului de muncă, în mod special cu ocazia demisiei și a concedierii, precum și posibilitatea angajatului de a solicita instanțelor de judecată atragerea răspunderii judiciare a angajatorului.

Read More
0

Modificări și apariții legislative aprilie-mai 2018

Vă informăm asupra modificărilor legislative ce au avut loc în luna aprilie/mai 2018 și care prezintă importanță pentru angajatori, respectiv intrarea în vigoare a Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 53/2017 pentru modificarea și completarea Codului Muncii și Legea nr. 86/2018 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 52/2011 privind exercitarea unor activităţi cu caracter ocazional desfășurate de zilieri.

Read More
1 2 3 7