Publicații

0

Avantajele contractării unui avocat specializat în litigii de muncă pentru reprezentare juridică

Începând cu anul 2010, numărul dosarelor înregistrate pentru litigii de muncă în instanțele judecătorești din România este în continuă scădere. Potrivit Institutului Național de Statistică, dacă în 2010 erau înregistrate 101709 dosare pentru litigii de muncă, în 2016 doar 45702 astfel de cazuri mai ajungeau pe mesele judecătorilor. Chiar dacă statisticile indică faptul că piața muncii din România devine din ce în ce mai echilibrată în ceea ce privește raportul relațiilor de muncă cinstite dintre angajat și angajator, conflictele de muncă rămân în continuare o problemă majoră. Comparativ cu media europeană, în România sunt în continuare foarte multe cazuri în care drepturile căpătate de angajați prin intermediul contractului individual/colectiv de muncă sunt încălcate fără nicio problemă.

Read More
0

Avantajele colaborării cu o casă de avocatură

Chiar dacă în România numărul cauzelor intrate la instanțele judecătorești este unul destul de mare (1.753.865 dosare în 2016 conform Institutului Național de Statistică) și ar putea sugera faptul că românii nu sunt străini de instanțele de judecată, există, însă, și oameni care nu prea știu încotro să se îndrepte atunci când au nevoie de reprezentare juridică, fiind tentați să apeleze la prieteni care cunosc sau care pot să recomande avocați, ori sunt tentați să intre în primul birou de avocat pe care-l întâlnesc pe stradă. Nu este neapărat o abordare greșită, dar nici nu poate garanta succesul în cadrul unui proces. Șansele de câștig în cadrul unui proces cresc considerabil dacă se apelează la o casă de avocatură.

Read More
0

Alegerea unui cabinet de avocatură

În acest moment există peste 6000 de cabinete de avocatură numai în București și o medie anuală de 2 milioane de cauze intrate la instanțele judecătorești (civil și penal) din România. Conform acestor statistici oferite de insse.ro, serviciile juridice sunt la mare căutare. În momentul în care o persoană are nevoie de reprezentare juridică, are mai multe opțiuni la dispoziție: poate să meargă la un cabinet de avocatură (entitate juridică în care activează de obicei un singur avocat specializat în câteva ramuri ale dreptului) sau poate să meargă la o societate de avocatură (entitate juridică  în care activează mai mulți avocați și ce acoperă de obicei toate ramurile dreptului).

Read More
0

Alegerea unui avocat bun din București

Potrivit Institutului Național de Statistică, anual în România se judecă peste 2 milioane de dosare civile și penale. Cauzele penale intrate la instanțele de judecată în 2016 au fost 420.778, iar cele civile, atenție, 1.753.865. În Baroul București sunt în acest moment peste 8800 de avocați. Deși cifra pare una impresionantă, este una care corespunde necesităților.

Read More
0

Acordarea daunelor morale în cazul unui accident auto

România este pe primul loc în Europa în ceea ce privește numărul deceselor survenite în urma accidentelor rutiere, cu toate că statisticile Poliției Române indică faptul că are loc o oarecare scădere în ecuația accidente – morți – răniți grav. (10645 accidente, 3065 morți și 9403 răniți grav în 2008, comparativ cu 8624 accidente, 1951 morți și 8172 răniți grav în 2017).

Read More
0

Contractul, legea partilor. Elemente esentiale ale acestuia pe intelesul tuturor

Cu totii stim ce este acela un contract. In fiecare zi auzim de contracte sau avem de-a face cu ele, fie ca este vorba despre contractul cu firma de cablu, cu furnizorul de energie electrica ori gaz, contractul cu operatorul de telefonie mobila ori cel cu firma de salubrizare. Contracte putem avea si cu angajatorul ori salariatul nostru, cu partenerii de afaceri ori cu persoanele carora le-am imprumutat sau ne-au imprumutat bani ori bunuri, cu scoala la care urmam studii ori cu avocatul care ne reprezinta interesele intr-un anumit proces.

Mai multe detalii in articolul de pe www.wall-street.ro

1 2 3 8