Publicatii

0

Avocat firme Bucuresti

Importanța și beneficiile asistenței juridice în cadrul unei companii

Întotdeauna întreprinzătorii vor încerca să găsească cât mai multe modalități prin care să își dezvolte afacerea. Una dintre acestea este aceea de a afla la timp despre modificările legislative și reglementările cele mai recente privitoare la activitatea societăților comerciale. Referitor la acest aspect, cea mai simplă soluție pentru a evita eventualele situații neplăcute constând în amenzi sau alte sancțiuni stabilite de către organele de control fiscal este investiția în servicii specializate ale cabinetelor sau societăților de avocatură. În ce constă mai exact colaborarea unei firme cu un avocat? Răspunsul la această întrebare se află în cele ce urmează.

Încheierea unui contract de colaborare între avocat și reprezentantul legal al firmei poate fi realizat chiar înainte de înregistrarea firmei la Registrul Comerțului. Întocmirea actelor pentru dosarul de înmatriculare se va face mai ușor cu ajutorul specialiștilor în legislație, putând fi astfel evitate neplăcerile cauzate de completarea greșită a formularelor. Totodată, angajarea serviciilor de asistență juridică oferite de cabinetele de avocatură vor scuti timp și efort, aducând totodată un plus de siguranță privitor la un start corect din punct de vedere legal al firmei nou constituite.

Ulterior constituirii, firmele pot să beneficieze de o multitudine de servicii juridice oferite de către birourile de avocatură, precum ar fi: realizarea documentelor juridice (redactarea conținutului și stabilirea informaților ce trebuie să apară în acte), activități de mediere, reprezentare și asistenta juridică în fața organelor de urmărire penală, a notarilor publici, a organelor de administrație publică și a instanțelor de judecată, a autorităților cu atribuții jurisdicționale, a executorilor judecătorești, etc.

Costurile privind reprezentarea și asistarea, ori consultanța în domeniul juridic sunt variate, depinzând de experiența avocatului și de volumul și natura activității juridice încredințată de către client. Respectarea cerințelor  legale de către administratorul unei societăți, respectiv îndeplinirea tuturor obligațiilor juridice prevăzute de lege, este esențială pentru desfășurarea activității economice a firmei în cauză, situație în care asistența juridică oferită de către un avocat apare ca indispensabilă.

Există numeroase situații în care asociații, administratorii ori chiar angajații firmelor vor avea nevoie de sfatul unui avocat. Încheierea contractelor, modificările în structura sau organizarea firmei, procedurile de angajare și concediere, negocierile cu partenerii de afaceri ori asistarea în fazele incipiente ale oricăror litigii sunt unele din cele mai importante proceduri care au nevoie de asistența unui specialist in legislație.

Înainte de încheierea unui contract de colaborare cu o societate de avocatură, este recomandată verificarea specializării, competențelor și realizărilor profesionale ale respectivei societăți. Din acest punct de vedere, avocații noștri vă stau în permanență la dispoziție referitor la oferirea oricăror informații ce vă pot edifica cu privire la aceste aspecte, de natură a vă încredința asupra profesionalismului și promptitudinii echipei SCPA Murar și Asociații.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *