Publicatii

0

Casa de avocatura Bucuresti

Alegerea unui avocat în procedura de divorț (II)

Atunci când vă confruntați cu iminența unui divorț, poate fi destul de dificil de apreciat care va fi cea mai bună modalitate de realizare a acestuia. Puțini dintre noi au avut o experiență anterioară în legatură cu aspectele juridice legate de acest proces dificil. În practica divorțurilor, există prea multe povestiri despre timp și bani pierduți, clienții trecând pe la mai mulți avocați înainte de a reuși să găsească persoana potrivită care să le soluționeze cu succes cazul. Aparte de acest aspect, găsirea avocatului potrivit reprezintă cheia unui divorț mai rapid și mai puțin costisitor, de preferat desigur în locul un coșmar emoțional și financiar lung. Dar pentru a ști cu o cât mai mare acuratețe care este persoana în care să fiți dispus să investiți atât încredere, timp, cât și o sumă de bani, uneori destul de semnificativă, trebuie să știți destul de bine ceea ce căutați la persoana respectivă.

În primul rând, trebuie să realizați faptul că divorțul este un proces juridic al cărui cele mai importante aspecte suspuse discuției sau judecății sunt acelea de a împărți bunurile comune sau de de a rezolva eventualele problemele legate de custodie, în cazul divorțurilor cu minori. Activitatea avocatului într-o procedură de divorț este aceea de a vă reprezenta în cadrul dosarului, indiferent de aspectele umane sau juridice pe care acesta le presupune. Astfel, un bun avocat de divorțuri va cunoaște și înțelege atât latura umană a interacțiunii cu clientul său, cât și cea juridică, absolut necesară obținerii unui rezultat favorabil clientului său. Empatia, capacitatea de a asculta obsesiile, frustrarea, durerea ori tristețea clientului său pot asigura deopotrivă avocatului șanse crescute de reușită în raport cu partea adversă, putând astfel să profite de informațiile aflate prin punerea lor în contextul întregii situații de fapt existentă la momentul divorțului.

Totodată, este de dorit ca procedura de divorț să se desfășoare fără deprecierea demnității, profesională ori a stilului de viață al niciuneia dintre părțile implicate. Într-o astfel de situație, cea a unui divorț, este de preferat ca emoțiile să fie ținute sub control, iar subiectivismul fiecăreia dintre părți să nu afecteze o derulare firească și totodată echitabilă a procedurii de divorț. În caz contrar, divorțul va fi mai lung, mai litigios și cu siguranță mai costisitor din punct de vedere financiar.

Daca negocierea directă dintre părți a termenilor unui divorț se dovedește a fi mai dificilă, cea mai bună soluție a părților este aceea de a angaja un avocat specializat în divorțuri, pentru a negocia o întelegere fie direct cu soțul/soția persoanei în cauză, fie cu avocatul acestui(eia). O altă alternativă este aceea de a lua în considerare varianta unui divorț în colaborare. Un divorț în colaborare se axează în principal pe negocierea în scopul de a păstra o relație de coproprietate asupra bunurilor sau de custodie comună asupra copiilor. În cele din urmă, în cazul în care niciuna dintre cele două situații mai sus amintite nu produce rezultate satisfăcătoare pentru ambele părți, se va apela la concursul instanțelor de judecată pentru soluționarea divorțului dintre părți. De obicei, acestea sunt cazurile în care niciuna dintre părți nu este dispusă să renunțe la nimic, respectiv de a face vreun compromis în relație cu partea adversă. Într-o procedură judiciară de divorț, trebuie stabilit care avocat de divorț vă va putea reprezenta cel mai bine, luând în considerare circumstanțele unice corespunzătoare cazului dumneavoastră.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *