Publicatii

0

Firme avocatura Bucuresti

Firme avocatura Bucuresti – Situații din viață în care avem nevoie de un avocat. Exemple și explicații

Cu siguranță foarte mulți dintre noi fie s-au confruntat de-a lungul vieții cu necesitatea angajării unui avocat, pentru o speță sau alta, fie au rude, prieteni sau cunoștințe care s-a aflat într-o astfel situație. De asemenea, producțiile cinematografie, știrile ori publicațiile abundă de astfel de circumstanțe, respectiv cele în care avocații își exercită rolul pe care, prin natura profesiei lor, îl au în societate, și anume acela de a soluționa, în numele și în directă colaborare cu clientul său, o anumită problemă de ordin juridic cu care acesta se confruntă la un anumit moment dat.

Chiar dacă nu ne-am lovit vreodată personal de situația în care să simțim că avem nevoie de asistența unui avocat pentru a ne rezolva o anumită problemă, iată totuși câteva dintre aceste situații, în care este recomandat, indiferent cât de stăpâni considerăm că suntem pe situație, să apelăm la ajutorul specializat al unei astfel de persoane:

Vă confruntați cu un divorț. Deși cele mai multe divorțuri se soluționează amiabil, aceasta nu înseamnă că prezența unui avocat specializat în dreptul familiei nu este foarte utilă, cu atât mai mult în cazul divorțurilor ce implică partajarea de proprietăți ori custodia unuia sau a mai multor copii. Înțelegerea dintre părți trebuie să se facă ținând cont de toate drepturile și obligațiile pe care finalitatea divorțului le va presupune pentru acestea. Aceste drepturil și obligații trebuie să fie cunoscute în integralitatea lor înainte de semnarea actelor de divorț, orice răzgândire ori schimbare de poziție ulterioară a vreuneia dintre părți fiind tardivă. Iată de ce este recomandat ca, inclusiv în cazul în care divorțul se face pe cale amiabilă, să apelăm la un avocat sau o casă de avocatură cu experiență în acest domeniu, acest lucru fiind evident obligatoriu în cazul divorțurilor ce nu se pot soluționa prin înțelegerea părților, fiind necesar concursul instanțelor de judecată în acest sens.

O altă situație în care este recomandată asistența unui avocat este aceea privitoare la aspect ce au legătură cu dreptul muncii. Indiferent dacă vorbim de negocierea, încheierea, executarea, modificarea ori încetarea unui contract individual de muncă, ori pentru încheierea unor alte documente între angajat și angajatorul său, lucrurile devin mult mai simple și mai transparente în momentul în care astfel de demersuri juridice se fac în prezența și sub asistența unui avocat specializat în dreptul muncii. O astfel de abordare va preveni în mare măsură apariția ulterioară a unui eventual conflict de muncă, ambele părți fiind în perfectă cunoștință de cauză asupra propriilor drepturi și obligații, încă de la începerea colaborării lor.

Un alt caz în care avem, de această dată în mod obligatoriu, nevoie de prezența unui avocat este acela al situației încheierii unui contract. Indiferent de natura contractului în cauză, valoarea acestuia ori cuantumul drepturilor și obligațiilor implicate, atunci când dorim ca acest contract să fie perfect securizat și să nu genereze, mai devreme sau mai târziu, consecințe juridice neprevăzute și totodată nefaste nouă, vom apela la un avocat sau o casă de avocatură specializat(ă) în redactarea și revizuirea de contracte comerciale ori civile. În oricare altă situație vom fi expuși, din punct de vedere juridic, hazardului sau lipsei de onestitate ori relei-intenții a celeilalte/celorlalte părți contractuale. Putem astfel afirma, ținând cont de toate aceste aspect și fără teama de a greși, ”niciun contract fără avocat!”.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *